sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äiti

Pienenä äitini kysyi minulta useasti olenko äidin tyttö. Ja aina vastasin ”Äidin ja isän tyttö”. Lauantaiaamuisin mentiin koko perhe makoilemaan vanhempien sänkyyn. Halusin turvallisesti olla äidin ja isän välissä.

Huolehtiva, rakastava, tunteellinen, luova ja aikaansaava. Nämä ovat äitiini sopivia adjektiivejä. Äitini on myös vähän hupsu. Viimeiset kymmenvuotta hän on kutsunut itseään vanhaksi. Ja äiti on 50-vuotias :D. Äitini rakastaan kesää ja paperien kulmat ovat hänen jäljiltään täynnä pieniä kuvia. Äitini on maanläheinen ihminen ja viihtyy luonnossa. Äidin lämpimässä sylissä on aina ollut tilaa.

Huomaan itsessäni myös äitini piirteitä. Mennään tunteella enemmän kuin järjellä. Silloin kuin sinulla on pinna palannut meidän kohelluksiin on pikku Kakot olleet takaisin järjestyksessä alta aikayksikön.  Murrosiässä pienen hetken kyllä ovet paukkuivat minun puolestani.

Ei aina ole varmaan ollut helppoa kaksosten kanssa.Varsinkin kun muutin nuorena 900km päähän enkä ole ehtinyt välillä käydä kotona kuin pari kertaa vuodessa. Useasti on itku tullut silmään, kun on ollut aika lähteä takaisin etelään. Onneksi olet kuitenkin puhelin soiton päässä.
Kunpa olisin Tuomentiellä kahvittelemassa tänä sunnuntaina. Halaisin äitiä pitkään ja hartaasti. Onhan hän ollut minulle maailman paras äiti. Hyvää äitien päivää!

 Terveisin äidin höpötiina
Äiti ja sen tytär

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti