torstai 27. elokuuta 2015

MM-kisat ja sen jälkeistä pohdintaa

Ensimmäiset yleisen sarjan arvokisat on nyt koettu futuristisessa Astanassa. Ja olihan kisojen taso jäätävä. Monia huippunimiä tippui jo ensimmäisille ottelukierroksille. Kisat poikkesivat suuruudellaan mutta samanlaista matolla olo oli kuin muissakin kisoissa. En mitenkään normaalia enemmän jännittänyt tätä kisaa. Osallistujia oli yli 700 ja maita oli mukana 120. Omassa sarjassa oli 43 osallistujaa.  Arpa ei ollut minulle kaikkein kovimmasta päästä mutta kova kuitenkin. Noihin kisoihin ei kyllä hyvää arpaa pysty lähteä toivomaan, aika monella on yleisen sarjan arvokisa-tai Gran Slam/Prix mitaleja.

Vastaani asettui kosovolainen. Olin tänä vuonna kerran ottanut häntä vastaan leirillä Budapestissa. Matsi meni tasaisesti viimeiselle minuutille kunnes kosovolainen koukkaisi minut selälleen josta tuomarit antoivat wazarin. Loppua en vain saanut ajettua kiinni.  Molemmat reissun valmentajat sanoivat että matsi oli hyvä ja mahdollisuudet ottelun voittonkin olisi olleet. Nyt jälkikäteen matsin katsottuna en voi sanoa olla olleeni erityisen tyytyväinen, kun tiedän että etten päässyt parhaaseni suoritustasoon. Kädet olisvati saaneet työskennellä  ja raastaa enemmän, en tehnyt omaa tekniikkaa monipuolisesti vaan odottelin vastaheitoin paikkaa (joka osittain koituikin kohtaloksi :D). Käsiin kuitenkin tarvitsisin enemmän voimaa.  En enää ole niin heikko kun aikaisemmin mutta harmi vain kieppiin on pitkä ja työläs matka vastustajan vahvojen käsien läpi. Pidän liikkuvasta tyylistä, mutta välillä tuntuu etten jaksa pitää tätä tyyliä matsin loppuun asti. Onneksi fysiikkapuoli on loppupelissä palapelin helpoin palanen, varsinkin kun on osaava valmentaja auttamassa. 

 

Nyt syksyksi otan myös tavoitteeksi harjoittelupainon ja rasvaprosentin laskemisen.  MM-kisoissa huomasin, että ei ole vaan varaa antaa muille etua edes edellä mainituissa asioissa. Painonpudotukset eivät ole isoja suurimmalla osasta kisasiskoista. Judossa olympialaisiin pyrkivillä on jatkuvasti kisakausi päällä, joten paino ei ole todellakaan montaa kiloa yli painoluokan. Vaikka painonpudotus ei aina näykään välttämättä omissa otteluissa niin selvästi, niin uskon, että voisin saada itsestäni otteluissa huomattavasti paremmin irti. Varsinkin jos päivä pitenee ja otteluita tulee enemmän. Tällä kommentilla ei ole mitään tekemistä ulkonäön kanssa, vartaloni on vain työväline, jonka täytyy olla kunnossa. 

Seuraavaksi aletaan kohottaa kuntoa kohti alle 23-vuotiaiden EM-kisoja. Seppo kertoi että kovaa treeniä olisi ensiviikolla luvassa. Kyllähän se minulle käy! Seuraava kisa on kuukauden päästä European cup Serbiassa. Suomessa minut syksyllä nähdään kisaamassa Tampereen European cupissa ja marraskuussa menen Malagaan hakemaan vielä tatsia ennen pääkisoja. En ota syksyllä yhtään olympiakarsintakisaa, koska muuten kisat ja leirit tulisivat yhtenä ryppäänä kuukauden sisään. Tietty uskon että pystyn matseja karsintatasollakin voittamaan, mutta olen nuori ja minun ei tarvitse hätäillä saanko pisteitä vai en. Tärkeintä on nyt vain saada mahdollisimman paljon otteluita, jotta isompaa kv-menestystä tulisi parin vuoden päästä. Luulen, että minulla on potentiaalia kehittyä hyvinkin paljon muutamassa vuodessa, jos vaan pysyn ehjänä ja terveenä. 

Kiitos kaikille tsempeistä mitä sain runsaasti kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti