maanantai 10. elokuuta 2015

Valmistautumista MM-kisoihin paikoissa Berliini ja RiihimäkiAlkuviikolla olin Berliinissä kolmen päivän leirillä. Leiri oli järjestetty alle 21-vuotiaiden leirin yhteyteen. Leirikaveriksi reissuun lähti Jaana Sundberg ja tietysti Suomen juniori olivat seurana osan leiristä. Leiri taitaa olla junioreiden yksi suurimmista tuolla tasolla. Monista maista oli myös aikuisia saapunut leirille. Tämä oli hyvä koska sai kovia randoreita, ja halutessaan sai ottaa junnun kanssa, jolloin sai tehtyä enemmän heittoja. Varsinkin OTC-leirit ovat olleet useasti pelkää tappelua koko randorin ajan, eivätkä kovin heittorikkaita. Positiivista heittojen lisäksi leirillä oli että huomasin kuntoni hieman parantuneen. Edelleen pyrittiin ottamaan isoilla tehoilla ja määrä oli siksi yleensä 4 pystyrandoria per/treeni.

Viimeisen harjoituksen jälkeen Berliinissä. Kannattaa muutkin aikuiset hyödyntää tämä leiri.
Alkuperäistä muuria vartiotorneineen.

Yleensä leireillä ei jaksa tai ei ole aikaa kierrellä turistina. Tällä kertaa tsempattiin ennen kotiin lähtöä ja päätettiin käydä katsomassa ja yleissivistämässä itseämme Berliinin muurilla tai oikeastaan sen jäännöksillä. Keskellä vihreää ja idyllistä kaupunkiosaa muistutti ankea ja harmaa kaksinkertainen muuri kylmästä sodasta. Kyllä saa olla tyytyväinen kun saa elää rauhan keskellä nykyaikaisessa modernissa maailmassa. Sanonta matkailu avartaa pitää paikkaansa.
Jaoinkin jo Facebookin urheilijasivullani uutisen pääsystäni Kazakstanin MM-kisoihin. On mahtavaa päästä yhteen judomaailman arvostetumpaan tapahtumaan kisaamaan. Hienoa on myös se että minulle haluttiin antaa mahdollisuus kerätä kokemusta tulevaisuutta ajatellen. Tietysti osa vastustajista on tuttuja harjoitusvastustajia leireiltä, mutta heistäkin jokainen on kiven kovassa MM-kunnossa hakemassa pisteitä Rion olympialaisiin. 

Itselläni oli tähtäimessä alle 23-vuotiaiden EM-kisat, enkä alun perin edes ajatellut kilpailevani yleisen sarjan arvokisoissa. Tosissaan mietittiin että onko kisa fiksu minun kisakalenteriin mutta tultiin tulokseen että se käy.  Seuraavathan MM-kisat ovat rengaskisojen takia vasta 2017. Onneksi myös Jaana on vielä mukana.  Ei tarvitse yksin siellä harhailla kun on mukana kokenut kettu.
Olemmekin nyt kesällä tehneetkin osa valmistavista harjoituksista yhdessä. Yleensä olen valmistautunut yksin arvokisoihin kun Lahdessa ei ole ollut muita lähtijöitä. Viikonloppuna Riihimäellä olivat viimeiset kovemmat treenit ennen kisoja. JP veti harjoitukset ja antoi minullekin paljon hyviä neuvoja. Teimme anaerobisia pätkiä judolla sekä kuntopiiriliikkeillä kahdessa eri harjoituksessa lauantaina. Mietin joka kierroksella lajivalintani hulluutta ja lajeja jossa pääsisi niin paljon helpommalla kuin judossa. Harjoitusten jälkeen olin tietty supertyytyväinen itseeni. Sunnuntaina oli nopeutta ja teräviä heittoja.  

Vielä on ensiviikonloppuna edustusvalmennusleiri Pajulahdessa. Ja siellä tehdään viimeiset säädöt ennen kisoja. Ei tietty mitään mullistavaa kun kisoihin siitä on reilu viikko. Seuraava postaus onkin sitten itse kisareissusta.
Parempi myöhään kun ei milloinkaan. Lenkkireissun jälkeen ensimmäinen kertaa tänä vuonna Suomessa uimassa. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti